2014. november

KétKedvenc #4
{Információk}
Újabb rovat, ami kicsit másabb lesz, mint a Beszéljünk a(z)…, azonban eléggé hasonlónak tűnhet. Sőt, még akár az ajánlókkal is láttathat némi hasonlóságot, azonban itt valami másra szeretném felhívni a „figyelmet.
Ebben a rovatban havonta megpróbálok hozni két kedvenc valamit – és itt jön az érdekesség: ez a két dolog bármi lehet. Lehet ember, állat, blog, könyv, sorozat, hely vagy akár program. A lényeg, hogy ezek valamiért a kedvenceim lettek és erre fogom megadni a magyarázatot ezekben a bejegyzésekben. Azonban itt nem hosszú, spoileres dolgokra kell számítani, hanem rövid ismertetőkre.

Miért?
Megint késve kerül fel a rovat, de annyira besűrűsödtek hirtelen a napok, hogy azt se tudtam hol áll a fejem – november utolsó hétvégéjén meg mézeskalácsoztunk és így csúszott az egész, de csak egy hétvégét. A mostani KétKedvencben két könyvet fogok nektek ismertetni, amiket én nagyon szeretek.
 












Megsebzett szabadság
{Beninától a magyar írónőtől, magyar történet}

Tartalom

Kr.u. 955.
Egy bajor lány:
Flaviát elragadják otthonából a portyázó magyarok. A lány rabszolgasorsra jut, és az ellenség táborának vezére, Daval dönt az életéről. Flavia minden alkalmat megragad a szökésre, ám a férfi nem ereszti.
Egy Farkas:
Daval a nemzetség élén állva testvéreivel együtt hűen harcol a hazáért. Szünet nélküli kalandozások, csaták teszik ki a mindennapjaikat. A bajor rabszolgalány jelenléte alapjaiban kavarja fel a Farkasok nemzetségének családi békéjét. Daval küzd megmagyarázhatatlan vonzódásával, miközben a világa darabokra hullik, a jövője feketeségbe burkolózik, míg végül az egyetlen, amit biztosnak hisz, hogy Flaviának mellette a helye.
Egy alku, mely megpecsételi mindenkettőjük sorsát.
Önmaguk számára is képtelen érzések kelnek életre, és nem tehetnek mást, mint engednek a sodrásának. Rabsága közben Flavia szembesül a valósággal: a magyarok talán nem is olyan barbár népség, mint gondolta.
Csakhogy a lányt, és szerelmének kibontakozását egy nap utoléri a múlt. Mi lehet az, ami még a barbár magyaroknál is jobban megijeszti Flaviát?
A Megsebzett szabadság Daval és Flavia szerelmének nem mindennapi története a magyarok kalandozásának idején.
A véredben lobog az ősi láng!

Miért lett kedvenc?

Az ok, amiért őt választottam az igazán egyszerű: olyan oldalról közelíti meg a magyar történelmet, ami érdekes. A kalandozások koráról mindig is szívesen olvastam, hiszen én is egy kalandozós embernek tartom magam, ebben a történetben pedig minden benne volt, ami csak kell.
Nagyon tetszik a több cselekményszálon futása és az, hogy ezek egy idő után egybefonódnak. Igazán érdekessé teszi a történelem tanulást – még akkor is, ha azt az időt már rég elhagytuk.

Slammed – Szívcsapás
{Colleen Hoovertől egy érdekes tiltott kapcsolat története}

Tartalom

Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen összetörik. Ekkor lép be életébe az új szomszéd, a 21 éves, jóképű Will, akinek a slam költészet iránti szenvedélye őt is magával ragadja. Bár az első pillanattól fogva közel kerülnek egymáshoz, egy szörnyű felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Mindennapi találkozásaik onnantól fogva fájdalmassá válnak. Küzdenek az egymás iránti vonzalmuk ellen, és szenvednek az őket szétszakító erők miatt. Csupán a költészet révén tudják őszintén kifejezni érzéseiket egymás iránt, és elképzelni egy olyan jövőt, amelyben a szerelem ünnep, és nem fájdalom.

Miért lett kedvenc?

Szeretem az olyan történeteket, amik valamilyen tiltott kapcsolatról szólnak, mert azok kevésbé sikerülnek sablonosra, hiszen hordozzák magukban a tiltást is – meg a következményeket, amiket vagy vállalnak, vagy nem.

Ez a történet egy tanár-diák szerelem köré épül, ami számomra mindig is érdekes téma volt – hiszen még én magam is a padot koptatom. Valamint még központi szerepet kap az édesanya betegsége és a slam költészet. Ez utóbbiról a könyv olvasásáig nem hallottam azóta viszont rengetegszer belefutottam már és eléggé érdekel a téma. Érdekes téma, jó történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése